Blog inaugurat in preajma sarbatorilor pascale 2009, an in care s-au împlinit 250 de ani de la moartea marelui compozitor.

marți, aprilie 21, 2009

Cifra destinului - 9

Din moment ce am remarcat nasterea, in 1865, a trei mari compozitori, gandul m-a dus si la numerologie. Ce vibratie avea acel an? Dupa calculele pe care le cunosc, pot afla numarul destinului doar pentru o persoana anume, pornind de la data completa de nastere - zi, an luna.
Si iata: cifra destinului pentru Handel este 9 si nu ma mira, este cifra care indica inteligenta, chiar genialitatea, calitati paranormale sau supraomenesti. Totusi, este un numar care aduce si o karma greu de dus, in sensul ca toate aceste calitati si energii, canalizate gresit sau irosite, se intorc impotriva persoanei respective. In unele studii, 9 reprezinta filantropul, umanistul - considerand aceasta o trasatura dominanta. Nativul este milos, filantrop, idealist, romantic, teatral, creativ, fascinant, carismatic, împrăştiat, temperamental, are putere dramatica de artist, om cu vederi largi, tolerant şi neconvenţional.

Exact Handel, asa cum il stiu eu. 
Milos si filantrop - beneficii ale multor spectacole au fost donate spitalelor.
Idealist, romantic - un artist sensibil nu poate fi altfel.
Teatral? Da, foarte teatral. Practic, el a inventat show-ul, vedetismul, a organizat spectacole insotite de scenarii uimitoare, artificii etc. Nu a compus in liniste, ci a fost mereu la vedere, pe scena, in ziare, fiind si organizator de spectacole. 
De creativitate, nici nu mai pomenesc; a compus atat de mult, puterea sa de munca si imaginatia fiind enorme. Fascinant  - este si acum.
Imprastiat - asta nu pot sti. Dar temperamental, da. Multe anecdote care circulau in epoca pe seama sa porneau de la iesirile lui, izvorate din dorinta de perfectiune.
Pasionaţi şi nerăbdători, ei se potrivesc bine unei vieţi petrecute în lumea artelor sau a ştiinţelor umaniste.- reiese din anecdote, asa cum veti vedea in materialele urmatoare. 
Vederi largi - pana la Dumnezeu.
Neconventionalism - desigur; nu a fost casatorit, creatia spirituala fiind pe primul loc. Atrasi de marile probleme ale vieţii, decât de cele mărunte. Se mai arata ca norocul celor guvernaţi de această cifră e nelimitat, caci 9 este singurul număr care le conţine pe toate celelalte.
Idealişti, nativii respectivi vor să schimbe lumea, vor o viaţa mai bună pentru omenire. "Sunt buni conducători de culte, de mişcări sau de religii şi înţeleg cu uşurinţă nevoia de credinţă din viaţa cotidiană." am gasit pe un site de numerologie. Criticii muzicali considera ca Oratoriul Messia este, pe langa profunzine, dublat si de calitatea de a atrage si impresiona cu usurinta, fiind astfel accesibil maselor. La prima auditie, in Dublin, o adunatura de oameni simpli (nu era acolo nobilimea), poate si analfabeti la vremea aceea, oricum, nu intelectuali, au fost atat de miscati incat nu-si puteau stapani lacrimile. Astfel, Handel ar fi putut fi un lider religios, si este in felul sau, prin muzica. Conducator de culte este si peste secole, iar muzica sa fiind cantata in biserici  ne duce mai aproape de Dumnezeu.
Le place să călătorească /comparativ cu contemporanul sau, Bach, Handel a calatorit inca de tanar - a locuit o vreme in Italia, apoi a trait in Anglia, pana la sfarsitul zilelor sale.
Sunt emotivi, iubitori, milosi.
Nu se descurcă foarte bine cu problemele financiare, dar reusesc sa castige uneori multi bani./ A fost si bogat, si sarac, a castigat bani si a pierdut bani, avand deseori probleme financiare. 
Au mulţi prieteni, oamenii fiind  fascinaţi de magnetismul lor.
Au adesea calităţi parapsihice - cred ca a compus si in transa, comunicand poate cu ingerii. Cum se explica  compunerea Oratoriului Mesia in cateva zile? 
Defecte : lipsa de rabdare, iesiri temperamentale, lipsa de spirit practic, prea multa incredere in semeni.

Niciun comentariu:


Handel este un Jupiter al muzicii; ... al sau Aleluia a deschis cerurile. El rosteste cuvântul "minunat" ca şi cum toate trompetele ar canta împreună.  - Leigh Hunt, 1851